În premieră pentru Moldova, a fost organizat un Workshop dedicat utilizării Poligrafului.

Share:

Workshop Tehnica Poligraf

Piața securității informaționale din Moldova este într-o continuă dezvoltare. Există direcții de securitate informațională mai cunoscute, accesibile și înțelese pe larg, dar sunt și unele limitate legislativ și prin urmare neexplorate corespunzător. O direcție îngustă a securității umane o reprezintă și Poligraful.

Testările prin tehnica Poligraf sunt cunoscute extrem de puțin în Moldova și aplicate doar de către organe reglementate legislativ prin legea nr. 269 din 12.12.2008. Deoarece testările Poligraf au cu adevărat o rază de acoperire mult mai largă și pot contribui pozitiv la soluționarea diverselor probleme de ordin juridic, Echipa “XONTECH Academy” a organizat în premieră pentru țara noastră un Workshop gratuit cu tematica – „Evaluarea Comportamentului Simulat prin Tehnica Poligraf”.

Andrian Cornei, Director General XONTECH Academy: Scopul acestui eveniment a fost de a promova practicile corecte de utilizare a tehnicii Poligraf, beneficiile care pot fi aduse societății prin extinderea acestui domeniu și informarea persoanelor interesate despre faptul că în Republica Moldova există un partener autorizat “Lafayette”. Un moment extrem de important pentru piața noastră este faptul că doritorii de a deveni Examinatori Poligraf au acum posibilitatea să fie instruiți aici, acasă la centru XONTECH Academy.

Alexandru Dragos Workshop Tehnica Poligraf Echipa Xontech Academy Andrian Cornei

La eveniment au fost invitați specialiști care activează în instituții ce au în competență evaluarea comportamentului simulat. Instituțiile care au drept de testare sunt Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Vamal, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Securitate și Informație.

Doina, participant la Workshop: Este un eveniment util, important întrucât avem posibilitatea să aflăm despre ultimele tehnologii, metode științifice în utilizarea tehnicii Poligraf direct de la Alexandru Dragoș, un specialist extrem de calificat. Dumnealui este instruit la rândul său chiar de Raymond Nelson, Examinator Poligraf din SUA care este un susținător vocal al protocoalelor îmbunătățite de asigurare a calității pentru testarea poligrafului în medii clinice și criminalistice.

Timp de aproximativ 2 ore și jumătate au fost prezentate informații despre tehnicile de utilizare a Poligrafului după ultimele protocoale științifice. A fost prezentat sistemul modern computerizat “Lafayette” LX6, împreună cu toate accesoriile sale și descrise și caracteristicile pe care acesta îl are. La sfârșitul webinarului, participanții au dezbătut activ subiecte cu privire la domeniile de aplicare ale Poligrafului, condițiile de organizare a acestuia, cadrul legal și posibilitatea de extinderea a sferei de aplicare.

În cele două prezentări ale sale – convențional și computerizat – Poligraful este un sistem pentru detectarea comportamentului simulat, devenit instrument de lucru larg răspândit în domeniile unde descoperirea adevărului ascuns este absolut necesară pentru asigurarea echilibrului social.

Pe lângă domeniul judiciar și criminalistic, Poligraful poate avea o întrebuințare cu efect pozitiv și în domeniu psihologiei și mediul de business privat.

Perfecționarea tehnică dar și evoluția înspre interpretarea asistată de calculator fac Poligraful să fie extrem de prietenos astfel încât el constituie o completare firească a științei și abilităților personale ale psihologilor.

Pentru ca utilizarea Poligrafului să fie posibilă de utilizat mai pe larg, se necesită pregătirea corespunzătoare a Examinatorilor. Cu acest scop „XONTECH Academy” a lansat și un training cu mai multe module de inițiere în utilizarea tehnicii Poligraf și de formare a Examinatorilor Poligraf. În baza certificatelor obține, dar și în concordanță cu legislația în vigoare participanții la curs, vor putea profesa în acest domeniu.

Despre XONTECH Academy

Este un singur centru pentru instruire completă care oferă peste 70 programe de studiu nr. 1 în Europa pentru domeniile: Cyber Security, IT, Soft și Hard Management, Vânzări, Leadership, Branding personal. Centru dispune de exclusivitate pentru programele de leadership multiplu premiate global N.E.W.S.® Navigation și pentru certificări în afaceri ale marilor institute Europene, Cambridge Professional Academy.

www.academy.xontech.md

Articole Similare