N.E.W.S.® Navigation

Fondat în 2006 în Lausanne, Elveția
Deține birouri în Elveția și UK
Peste 30 de ani de experiență internațională

N.E.W.S.® Navigation oferă o suită de soluții de coaching și training bazate pe Busola N.E.W.S.®, care face ca persoanele, echipele și companiile să prospere în vremuri de schimbare. Pune accent pe 3 soluții practice aplicabile în timp real pentru a trece de la criză, la rutina crizei și la recuperare. Programele N.E.W.S.® Navigation sunt multiplu premiate global și oferă rezultate spectaculoase garantat.

Programele au fost adoptate cu succes și entuziasm în întreaga lume din 2011, crescând eficiența și performanța în cadrul organizațiilor.

 • 18 programe diverse, soluții multiple.
 • Facilitatori licențiați în 47 de țări, pe 5 continente.
 • Clienți majori din cadrul companiilor “Fortune 100”.
 • Programe traduse în 13 limbi.
 • Mii de manageri antrenați și instruiți cu succes.
Busola NE.W.S.

Busola N.E.W.S.®

Busola N.E.W.S.® este un cadru structurat, sistematic, bazat pe metafora unei busole. Oferă indivizilor, echipelor și organizațiilor instrumente specifice pentru a se naviga prin situații provocatoare și medii în schimbare.
În fiecare punct de decizie și cu siguranță la fiecare răscruce semnificativă ar trebui rezolvate cele 4 întrebări fundamentale din imagine.

Aceste întrebări trebuie să primească răspuns pe 3 niveluri: personal, interpersonal și organizațional. Elaborarea acestor întrebări pe aceste trei niveluri creează o matrice care acoperă 12 domenii importante în progresul organizațional. Numim asta Matricea celor 12 cutii.

Profundă și simplă, structurată, practică și orientată spre rezultate, busola este concepută pentru a răspunde nevoilor de navigație ale indivizilor, echipelor și organizațiilor. Oferă o foaie de parcurs clară și structurată a procesului și oferă rezultate clare remarcabile.

În timpuri de schimbare și provocare, e nevoie de:

O nouă Organizație
Noi procese și capabilități

 • Conștiență și reziliență
 • Agilă și Flexibilă
 • Recționează promt la schimbare
 • Cultură a transparenței și colaborării
 • Cascadare și aliniere rapidă
 • Inovativitate și creativitate
 • Structură flexibilă

Un nou Lider
Noi capabilități

 • Stabil în fața schimbărilor/provocărilor
 • Deschis și flexibil
 • Participativ, atent și bun ascultător
 • Inovativ, creativ și intuitiv
 • Îndăzneț, capabil să-și asume riscuri
 • Rezilient, gestionează stresul
 • Dezvoltă oameni și echipe
 • Proactiv

Soluții N.E.W.S.® pentru timpuri V.U.C.A.

Dezvoltarea echipelor

Noi procese organizaționale

 • Cresc abilitatea unei organizații de a prospera în situații de schimbare
 • Oferă procese și instrumente care sprijină agilitatea, flexibilitatea, alinierea rapidă și cascadarea

Dezvoltarea Abilităților de Leadership

Noi capabilități de leadership

 • Dezvolta noi capabilități de leadership: a se conduce pe sine, a conduce discuții “one to one” și “ one to many”, generând implicare și performanță în echipe.
 • Cresc capacitata de atenție, deschidere, flexibilitate, ascultare și comunicare de lider – obținând implicarea oamenilor.

N.E.W.S.® Soluții Speciale

Pentru situația actuală

Mission Possible

Gestionarea resurselor de Management cu maximă eficiență

Advanced Virtual Leadership

Gestionarea echipelor la distanță – online, cu maximum de impact și rezultate

Getting out of crisis

Re-Navigation

Revizuirea activității companiei la 6 luni/1 an în urma evoluției companiei, pieții sau a schimbărilor interne

Regroup & Restart

Regrupare și restartare strategică a organizațiilor și echipelor, după schimbări majore generate de criză

Soluții de operare a schimbării
Training de Dezvoltare a Liderilor
Self NAV, MAC, MAT, MP, AVL

Self-Navigation „eu cu mine”

Un program inspirațional pentru liderii în ascensiune, veniți de curând în organizație sau care activează de ceva timp și au un potențial înalt. Programul este revelatoriu și schimbător de mindset. Contribuie la cristalizarea și întărirea carierei liderilor în interiorul companiei. El direcționează liderii înspre responsabilitate mai mare, inițiativă, creativitate și inovație.

Manager as a Coach, „eu cu fiecare dintre membrii echipei”

Program destinat tuturor nivelurilor de management. Este pragmatic cu modele ușor de învățat și aplicat – despre cum vor obține managerii implicarea, motivarea și succesul fiecărui membru al echipei, în urma întâlnirilor de lucru individuale. Programul vine cu soluții concrete pentru 10 situații tipice din activitatea de zi cu zi.

Manager as a team navigator, „eu cu întreaga echipă”

Program destinat tuturor nivelurilor de management. Este pragmatic, oferă soluții clare și modele ușor de învățat și aplicat – despre cum vor obține managerii implicarea și motivarea întregii echipe, în urma întâlnirilor de lucru în grup, față în față și virtual. Vine cu soluții concrete pentru 12 situații tipice din activitatea de zi cu zi.

Mission Possible, „drive your day!”

Un program pentru liderii de orice nivel și pentru angajații-cheie. Îi învață să-și conducă ziua și să nu fie în calitate de pasager câștigând astfel 3-4 ore de activitate în fiecare zi. Exemplele sunt 100% aplicate la situațiile participanților.

Auditor intern pentru SMSI

Advanced Virtual Leadership, „conducerea echipei la distanță/online”

Programul este pragmatic, cu soluții clare și modele aplicate mediului de lucru online cu echipa. Este despre cum vor obține managerii implicarea și motivarea întregii echipe, în urma întâlnirilor de lucru cu aceaștia online. Contribuie la înțelegerea limitărilor și specificul conducerii prin interacțiune online și pune la dispoziție instrumente puternice de succes.
Programul vine cu soluții concrete pentru 12 situații tipice din activitatea de zi cu zi.

Ateliere de Dezvoltare a Organizației
ORG NAV, TEAM NAV, Regroup/Restart, Re-Navigation

Organization-Navigation, „alinierea Conducerii Companiei”

Atelier practic de tip strategic, pentru conducerea companiei, organizației (Board members, Key managers). Atelierul lucrează cu cazul real al companiei, creând aliniere, implicare și focus de nivel înalt. Rezultatele din indicatorii de afacere sunt monitorizate și calibrate prin sesiuni de follow-up și ating un nivel spectaculos.

Team Navigation „alinierea echipelor”

Atelier practic de tip strategic, pentru echipele Departamentale, Agile, Ad-hoc. Atelierul lucrează cu cazul real al echipelor, creând alinierea, implicare și focus de nivel înalt. Rezultatele din indicatorii de afacere sunt monitorizate și calibrate prin sesiuni de follow-up și ating un nivel spectaculos. Efect excelent și pentru colaborare între echipa ce relaționează dificil una cu alta.

Re-Navigation, „alinierea organizației sau a echipelor

Atelier practic de tip strategic, pentru echipele de conducere, Departamentale, Agile, Ad-hoc. Atelierul lucrează cu cazul real al echipelor din companiile ce sunt implicate într-un proces continuu de navigare și au nevoie de o revizuire a direcției la 6 luni/1 an, în urma evoluției siuației companiei, a evoluției pieței sau a schimbărilor interne.
Rezultatele din indicatorii de afacere sunt monitorizate și calibrate prin sesiuni de follow-up și ating un nivel spectaculos. Efect excelent și pentru colaborare între echipa ce relaționează dificil una cu alta.

Regroup/Restart „alinierea organizației sau a echipelor”

Atelier practic de tip strategic, pentru echipele de conducere, Departamentale, Agile, Ad-hoc. Atelierul lucrează cu cazul real al echipei din companiile ce se regrupează după o schimbare majoră strategică, fuziune/achiziție, după o criză economică, după o situație dificilă internă; Acesta creează aliniera, implicare și focus de nivel înalt.
Rezultatele din indicatorii de afacere sunt monitorizate și calibrate prin sesiuni de follow-up și ating un nivel spectaculos. Efect excelent și pentru colaborare între echipa ce relaționează dificil una cu alta.
Workshop-urile sunt complet aplicate, ele lucrează direct cu „cazul” clientului (problema sau oportunitate) și continuă cu follow-up, până la rezultat.
Pentru a constata impactul, trebuie făcut măcar 1 atelier „pilot” cu 1 echipă,…toții clienții care au implementat cu o echipă, au comandat ulterior pentru toate (echipele/departamentele).

Clienții N.E.W.S.® Navigation la nivel global

Solicită o consultanță
  Accesând butonul îmi dau acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal și sunt deacord cu politica de confidențialitate.