Coaching: Află care sunt cele 12 aspecte ale unei vieți echilibrate.

Share:

Coaching: 12 aspecte ale unei vieți echilibrate

Echilibrul perfect între job și viața personală este subiectul a sute de cărți, scrise în ultimele decenii. Acest fenomen se datorează faptului că trăim într-un secol al ”atenției parțiale”, motivat de tehnologiile moderne care oferă accesul la informații din orice colț al lumii, la orice oră.

Astfel, coaching-ul formulează 12 aspecte importante ale unei vieți echilibrate, care ar trebui să fie în vizorul nostru, atunci când ne simțim prea bulversați de schimbările care au loc la nivel mondial, pentru a ne seta scopuri inteligente care vor contribui la dezvoltarea noastră multilaterală și la un nivel de trai mai înalt.

Iată care sunt ele: 

#1: Sănătatea fizică 

”Într-un corp sănătos – o minte sănătoasă” este o frază pe care o auzim des și totuși o neglijăm. Adesea, oamenii dorm mai puțin cu speranța de a fi mai productivi. Conform studiului realizat de American Academy of Sleep Medicine cei care au raportat că au dormit între 5 și 6 ore au experimentat o scădere a productivității de 19%, în raport cu cei care au dormit de la 7 până la 8 ore, iar cei care au dormit mai puțin de 5 ore au înregistrat o scădere de 29%.

Astfel, pentru a fi productivi și a lua decizii sigure pentru noi și afacerile la care contribuim, trebuie să avem grijă de sănătatea noastră zilnic, nu doar la primele simptome ale bolii.

#2: Sănătatea emoțională și spirituală 

Meditația este principala practică recomandată la nivel mondial pentru a reduce stresul și a contribui la sănătatea emoțională și spirituală individuală. Eficiența sa a fost demonstrată în urma numeroaselor studii, care au stabilit că:

#3: Sănătatea financiară 

Sănătatea financiară presupune o contabilitate individuală, care permite analiza veniturilor și a cheltuielilor, dar și face posibilă planificarea achizițiilor, în așa fel, încât să nu vă cauzeze stres financiar pe termen lung.

#4: Relația cu familia 

Familia este motivul principal al fericirii noastre, de aceea, orice conflict care poate apărea ne afectează puternic toate aspectele vieții. De aceea, este important să acordăm timpul și atenția noastră membrilor familiei și să construim amintiri frumoase împreună, rezolvând conflictele cât mai rapid posibil.

#5: Relația cu colegii 

Petrecem o mare parte a zilei noastre la job, de aceea, trebuie să ținem cont de relațiile cu colegii și să rezolvăm orice conflict care apare, înainte ca acesta să ia amploare, pentru a avea parte de o colaborare productivă, lipsită de bariere în comunicare.

#6: Comunitatea din care faceți parte 

Comunitățile ne permit să contribuim la dezvoltarea socială multilaterală prin experiența, viziunile și cunoștințele pe care le-am acumulat. Totodată, acest aspect este foarte important și pentru formarea unor relații noi, bazate pe interese și aspirații comune.

#7: Mediul în care locuiți 

Mediul în care ne aflăm, ne influențează foarte mult, de aceea, este foarte important să alegem un mediu de trai prielnic pentru direcția de dezvoltare pe care am ales-o, deoarece atmosfera casei influențează foarte mult motivația noastră zilnică, sănătatea, starea de spirit și vectorul de creștere.

#8: Mediul în care lucrați 

Mediul în care lucrăm trebuie să ne permită să ne exercităm funcțiile productiv și sigur. Trebuie să ne simțim confortabil și să fim asigurați cu cele necesare, pentru ca să ne păstrăm inspirația și ambițiile pe termen lung.

#9: Aventurile 

Fiecare persoană are nevoie uneori de o schimbare. Fie această schimbare minoră sau majoră, ea ar trebui să ne rupă din peisajul și din planul obișnuit al zilei și să ne ofere o abordare nouă asupra lucrurilor și aspirațiilor noastre.

#10: Studiile 

Învățarea constantă ne permite să deschidem orice ușă, deoarece cunoștințele sunt cele care elimină frica de eșec și de greșeli. Studiind, realizăm că suntem capabili să găsim soluție pentru orice risc. O sursă bună de informație structurată și de relevanță maximă sunt cursurile profesionale elaborare de specialiștii din diverse domenii.

#11: Carieră 

Creșterea în carieră ne permite să atingem noi înălțimi și să ne ridicăm în ierarhia socială. Totuși, pentru a obține o majorare în carieră avem nevoie de ceva mai mult decât experiență de lucru. Pozițiile de conducere presupun abilități manageriale, diplomație și abilitatea de a ține pasul cu schimbările, pentru a le putea transmite echipei, iar trainerii noștri vă pot ajuta în acest sens.

#12: Odihnă, distracții și creativitate 

Nu trebuie să uităm despre acest aspect, dacă ne dorim să avem o viață fericită și activă. Lucrurile mărunte care au drept scop distracția și dezvoltarea energiei creative, fac diferența și ne permit să ne simțim cu adevărat vii.

Autor: Veronica Melinti, Account Manager Xontech Academy.

Articole Similare