Cum păstrezi cariera în perioada de criză

Cum păstrezi cariera pe timp de criză

Perioada oricărei crize este plină de provocări, frici, eșecuri, dar și oportunități care ne pot schimba viața profesională la 180 grade. De aceea, am decis să venim cu niște sfaturi care îi vor permite carierei tale să se dezvolte indiferent de situația locală sau globală. 

  • Păstrează CV-ul actualizat și în mai multe limbi 

Pentru a fi mereu gata să aplici pentru o nouă poziție într-o companie locală sau internațională, completează CV-ul cu informațiile profesionale actuale și salvează-l în mai multe limbi pentru a nu rata oportunitățile care apar. 

  • Construiește-ți un portofoliu de lucru 

Indiferent de domeniul de activitate, suntem absolut siguri că monitorizezi impactul pe care îl ai asupra companiei în care activezi prin activitatea ta profesională zilnică. Fiecare rezultat personal poate fi inclus într-un portofoliu de lucru care va convinge ulterior un alt angajator despre expertiza ta. 

  • Fii în vizorul companiilor și recrutorilor 

Folosește rețelele sociale pentru a te promova ca profesionist. Evită subiectele controversate și pozele picante, în schimb, optează pentru conținutul care ar interesa un potențial angajator în experiența ta și impactul pe care îl poți avea asupra companiei sale. Un cont bine gestionat vă poate aduce oferte de job fără să le căuți singur, dar și nu uita să îți creezi anumite relații cu persoanele care se ocupă de recrutare, pentru a primi informații despre posturile vacante în timp real. 

  • Studiază lucruri noi și obține noi certificări continuu 

Cele 30-40 minute folosite zilnic pentru noul joc din telefon sau pentru un nou episod de telenovelă, pot fi investite în studierea unei limbi noi, în citirea a 10 pagini dintr-o carte interesantă sau în participarea la un curs care pe lângă cunoștințe exacte și utile, îți poate oferi o certificare internațională în domeniul în care activezi, pe care o poți aplica pentru a te angaja oriunde dorești, iar noi suntem gata să te susținem în acest sens cu cele 70 cursuri de instruire care acoperă 8 domenii de activitate. 

  • Orientează-te către ofertele de job care îți plac cu adevărat 

Atunci când ești un profesionist valoros, cu toate atuurile, obții mai multe oferte de job din care trebuie să alegi, iar fiind tentați de cifre, adesea optezi pentru un job mai puțin potrivit, dar bine plătit în raport cu cel care îți place cu adevărat, iar acest lucru este o greșeală, deoarece creșterea profesională și personală este posibilă doar atunci când suntem cu adevărat pasionați de ceea ce facem. 

Activitatea profesională ocupă prea mult timp zilnic pentru a fi neglijată și considerată o ”parte din viață”. Calitatea vieții și însuși viața este adesea profund marcată de echipa din care facem parte, de sarcinile pe care le îndeplinim și de impactul pe care îl avem într-o companie. 

Facebook
Twitter
LinkedIn